קהילה - ציורים וצילומים
שפלונדי6
73
196

יאמי- מתכונים לקיץ! 25/07/2016

אז כפי שכנראה ראיתם..
אני עושה פינה חדשה בקהילה, שבה יהיו מתכונים לילדים, שאפשר להכין!
(לאט לאט הרמות יעלו)
והפעם, המתכון הוא...
בראוניז שוקולד!

המצרכים :
תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ
6 כפות (90 גרם) חמאה רכה (ועוד מעט חמאה לשימון התבנית)
170 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
1/4 כוס אבקת קקאו
3/4 כוס קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל טהור
אופן ההכנה:
1
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2
משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.

3
שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.

4
מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.

5
מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.

6
מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.

7
מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת בתערובת.

8
שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם מעט פירורים לחים עליו.

9
מכבים את התנור בתום האפייה ומשאירים את התבנית בתנור למשך רבע שעה.

10
מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.

* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.

הכנתם? ספרו לי איך יצא!

זמן עבודה: חצי שעה
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: כל אחד יכול..
(כשר חלבי- למי שחשוב.)

מוקדש לכל-הבשלנים-הממקמקים
33
7
569


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
26/08/2021   10:03 ליסה671  7
מושששש
10/08/2018   19:28 רישלה8  6
מתכון מושלם!
הכנתי את זה עם אחותי ואכלנו הכול!
וואו תודה לך
17/11/2016   18:55 קומבה8  5
רעיון יפה
31/07/2016   13:59 אחצוקק  4
רעיון יפה
25/07/2016   14:48 7517מיכל  3
אני חייבת להכין כזה!!!
נשמע טעים(:
25/07/2016   14:32 חתול2007  2
יפה מאוד
25/07/2016   14:08 1טיילורי  1
תודה על המתכון!
מקווה שיצא טעים