מתכון לחג מעולה!,דמות חדשה בקרובב!
|
01/10/2019 |
הייי מיקמקים,
מה שלומכם? לכבוד ראש השנה רציתי לפנק אותכם במתכון מדליק! אני יביא לכם מתכון ל... עוגת דבש תפוחים ומרנג אספרסו
שימו לב! המתכון מחולק לכמה חלקים.
בהצלחה...
מרכיבים:
למלית תפוחים:
*15 גרם חמאה. *20 גרם סוכר. *2 תפוחים (160 גרם) ירוקים מזן גרני סמית, חתוכים לקוביות בגודל 1 וחצי ס"מ. *5 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי. *קליפה מגוררת מרבע לימון. *קורט קינמון *גרגרים מחצי מקל וניל. *חצי כף (5 גרם) קונפלור. *15 מ"ל מים. *5 מ"ל ליקר תפוחים קלבדוס.
לתערובת אגוזים:
*15 גרם סוכר חום כהה. *30 גרם אגוזי מלך. *2 גרם קינמון טחון. *1 כפית שמן צמחי. *50 גרם שקדים פרוסים. *2 ביצים (100 גרם). *125 גרם סוכר. *130 גרם דבש. *100 מ"ל מים. *120 מ"ל שמן צמחי. *200 גרם קמח תופח. *קורט ציפורן טחון. *קורט קינמון טחון.
למרנג קפה:
*2 חלבונים (60 גרם). *100 גרם סוכר. *5 גרם אבקת נס קפה. *1 כפית (5 גרם) קמח תפוחי אדמה. *25 גרם קמח שקדים.
אופן ההכנה: 1 מכינים מלית תפוחים: ממיסים את החמאה והסוכר במחבת,מעל אש בינונית. מוסיפים את קוביות התפוחים,מיץ לימון וקליפת לימון,הקינמון והווניל. מערבבים ומבשלים מעל אש בינונית 5 דקות,עד שהתפוחים מתרככים.
2 ממערבבים בקערית את הקונפלור והמים לתערובת חלקה. מוסיפים למחבת, מערבבים היטב ומבשלים דקה נוספת, מערבבים היטב ומבשלים דקה נוספת,עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים קלבדוס. מצננים לחלוטין.
3 מכינים את תערובת האגוזים: טוחנים גס את כל המרכיבים במעבד מזון ושומרים בצד עד לשימוש.
4 מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה ומכסים בשכבה אחידה של שקדים פרוסים.
5 מערבבים בקערת מיקסר את הביצים,הסוכר, הדבש, השמן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
6 מערבבים בקערה נקייה את הקמח, הציפורן והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
7 מכינים את המרנג: מקציפים את החלבונים. מוסיפים בהדרגה 20 גרם סוכר ומקציפים לקבלת מרנג יציב. מקפלים פנימה את הקפה הנמס.
8 בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר הנותר, קמח תפוחי האדמה וקמח השקדים ומקפלים בעדינות למרנג, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
9 מרכיבים את העוגה: מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה, בדוגמת ספירלה לא צפופה, מניחים מעל את המרנג ותערובת האגוזים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות למראה משויש.
10 אופים 55-60 דקות, עד להזהבה. העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש.
העוגה מעולה ממליצה להכין,וספרו לי בתגובות איך יצא? שנה טובה ומתוקה אוהבת המון המון
ברנדה.
נ.ב התחלתי לעבוד על דמות חדשה ביום חמישי היא כנראה תצא! איזה התרגשות!
בייי מיקמקים!
|
|
מוקדש
לדמות, החדשה, שלי | |
|
|