איך להכין פיצות אישיות
|
26/11/2023 |
פיצות קטנות וטעימות להכנה לבד בבית!!! כללים: 1. ניתן להכין את הפיצות לבד אך בשלב הכניסה לתנור חובה עזרת מבוגר 2. שימו לייק, מנוי, ושתפו עם חברים. 3. בתיאבון!
3 גרם (1/2 כפית) שמרים יבשים או 10 גרם שמרים טריים 10 גרם (1 כפית) סוכר או מייפל 330 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים 500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן 30 מ”ל (3 כפות) שמן זית 15 גרם (1 כף) מלח דק לרוטב ולטופינגז: 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן (יש עם בזיליקום או מיוחד לפיצה) 200 גרם גבינה צהובה או מוצרלה – מגורדת תוספות שאוהבים – פטריות, תירס, זיתים, בצל וכו אופן הכנה: – בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר ברשימה ולשים במשך 8-10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר. – מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, לעובי 1/2 ס”מ (אפשר גם טיפל’ה יותר) וקורצים עיגולים בקוטר סף של כוס (כוס זכוכית הפוכה) או בכל קוטר שאוהבים. את שאריות הבצק אוספים לכדור, מאפשרים לו לנוח כשהוא מכוסה למשך 15 דקות ושוב מרדדים וקורצים עוד עיגולים. – מניחים את עיגולי הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכסים. מאפשרים לבצק לנוח 20-30 דקות. – מחממים תנור ל-200 מעלות. – בעזרת האצבעות דוחפים את החלק הפנימי של עיגולי הבצק כלפי התבנית כדי שיווצר שקע באמצע ושוליים קצת יותר מוגבהים מסביב. אפשר גם לחורר קצת את האמצע עם מזלג כדי שלא יתפח במהלך האפייה (צריך את השקע בשביל הרוטב העגבניות שלא יברח החוצה מדי). – אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10 דקות או עד שהבצק מזהיב אבל מעט. לא צריך כאן הזהבה מלאה כי הפיצות עוד יכנסו לתנור עם הרוטב והגבינה. – אופציה ראשונה להקפאה: מוציאים ובשלב הזה אפשר להכניס לשקית אטומה או קופסה ולשמור במקפיא. כשרוצים פיצה פשוט מוציאים עיגולים בצק אפויים, מניחים מעל רוטב עגבניות, גבינה ותוספות ואופים בחום גבוה עד שהפיצה זהובה. – אופציה שנייה להקפאה: אחרי שהבצק נאפה מניחים באמצע רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות ומעבירים לקופסה, אפשר גם בכמה קומות בקופסה עם נייר אפייה בין קומה לקומה, ומקפיאים. כשרוצים פיצה פשוט מוציאים כמה מיני פיצות שרוצים ואופים בתנור כמה דקות עד הזהבה של הגבינה.
|
|
מוקדש
לאווהחברתיהמהממת!! | |
|
|