קהילה - היצירות של גק14323
גק14323
113
180

מיסופוניה- misophonia 16/04/2024

וואו כמה זמן לא העלתי .
קיץ קץ לעניינו מיסופוניה? הנה שניי הסברים שמצאתי באינטרנט ( בתור מישהי שסובלת ממיסופניה היה חשוב לי לשתף)

1. מיסופוניה (Misophonia) או רגישות שמיעתית היא הפרעה שמיעתית המוגדרת כ'שנאה לרעש' (מיסו=שנאה, פוניה=צליל/רעש). ההפרעה היא נוירופסיכיאטרית, ומתבטאת ברגשות שליליים המגיעים עקב שמיעה של קול מסוים, הקול יכול להיות בעוצמה חלשה או חזקה.

2. מיסופוניה (רגישות לרעשים)
Misophonia - מיסופוניה (רגישות לרעשים)
מיסופוניה היא הפרעה נוירו-פסיכיאטרית המתבטאת בתגובה רגשית ופיזיולוגית עוצמתית לצלילים מסוימים. בעמוד הנוכחי, תוכלו לקרוא על תסמינים קליניים, שכיחות ההפרעה וטיפול במיסופוניה.
רבים מאיתנו יכולים למצוא רעשים מסוימים מעצבנים או אפילו בלתי נסבלים. דמיינו לעצמכם, לדוגמא, חריטה על לוח גיר שיכולה לעורר צמרמורת. עם זאת, ישנם אנשים אשר רעשים יום-יומיים כמו לעיסה או נשימה עלולים לעורר אצלם תגובה רגשית אינטנסיבית וחריפה. אנשים אלו עשויים לסבול ממיסופוניה – הפרעה נוירו-פסיכיאטרית המתבטאת בתגובה רגשית ופיזיולוגית עוצמתית לצלילים מסוימים. למרות שמדובר בהפרעה מוכרת, לא קיים מחקר רב אודותיה והיא אינה מופיעה במדריכי האבחון הפסיכיאטריים כהפרעה בפני עצמה. לעיתים מתייגים אותה כהפרעה בעיבוד החושי או כחלק מהפרעות חרדה או OCD.

תסמינים קליניים
ניתן להגדיר מיסופוניה כתגובה רגשית או פיזית עוצמתית לצלילים מסוימים, אשר נחשבת לא סבירה ביחס למצב. האנשים הסובלים ממנה בדרך כלל יהיו רגישים לרעש ספציפי וידווחו כי הוא "מטריף אותם". תגובתם יכולה לנוע בין כעס ועצבנות לבין התקף חרדה של ממש. לרוב הסובלים מההפרעה מבינים כי תגובתם לרעש הספציפי מוקצנת וכי אנשים אחרים אינם סובלים מרעש זה באותה מידה (אם בכלל).

לרוב אנשים הסובלים ממיסופוניה מדווחים על רגישות לרעשים המיוצרים על ידי גוף האדם – כגון רעשי לעיסה, שתיה, כחכוח בגרון וקולות נשימה. אחרים מדווחים על קושי לשמוע רעשים כגון רעשי הקלדה, זמזום, חריטה ועוד. לעיתים הקושי מתבטא בתגובה לרעשים חזרתיים כמו נקישות חוזרות ונשנות.

תסמיני ההפרעה יכולים להיות מתונים עד חמורים. בקצה המתון אנשים נוטים לחוש חרדה מתונה, חוסר נוחות, תחושת גועל ורצון לברוח או להימנע מהרעש. בקצה החמור יותר של ההפרעה אנשים נוטים לחוש זעם, כעס, פחד, מצוקה רגשית ואף התקף חרדה למשמע הרעש.

שכיחות והתפתחות ההפרעה
גיל ההתפרצות של ההפרעה אינו חד משמעי, אך אנשים לרוב מדווחים על הופעת סימפטומים בין הגילאים 9-13, כאשר היא נפוצה יותר בקרב נשים. מחקרים שבדקו שכיחות באוכלוסיה מצאו שכיחות של 5-20% במדגמים שונים.

כיום, אין עדיין הבנה ברורה של הגורמים למיסופוניה, אך ידוע כי מקור הבעיה אינו בשמיעה או באוזניים. חוקרים ומטפלים משערים כי מדובר בהפרעה אשר הינה בחלקה פסיכולוגית ובחלקה פיזיולוגית, וככל הנראה קשורה לאופן בו המוח מעבד ומפרש צלילים מסוימים ומפעיל תגובה אוטומטית בעקבותיהם. מחקר אחד מצא שאנשים עם מיסופוניה הראו פעילות מוגברת בקורטקס האינסולרי הקדמי, איזור במוח הקשור לעיבוד של רגשות ותחושות פיזיולוגיות, כאשר נחשפו לצלילים אליהם הם רגישים, מה שיכול לשפוך מעט אור על הבסיס הניורולוגי של ההפרעה.

השלכות על חיי האדם
ככל הפרעת שבבסיסה חרדה לקראת חוויה שלילית, הסובלים ממיסופוניה עשויים ללמוד להימנע מסיטואציות בהן הם עשויים להיחשף לצלילים אלו. הימנעות זו עשויה לפגוע באופן משמעותי בחיי היום-יום. כך למשל, אנשים עם מיסופוניה אשר מתבטאת בקושי עם רעשי לעיסה עשויים לחוש חרדה לפני ארוחות משפחתיות, הגעה למסעדות וכן הלאה ואף לעיתים עשויים להימנע מאירועים כאלה כדי שלא לחוות את הרעש ממנו הם סולדים.

# תמונת היום
# מיסופוניה

מוקדש ליאת, יונימיק, כפירמיק, מיסופונים
18
5
51


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
21/04/2024   09:34 11צמננ  5
זה ממש עצוב
19/04/2024   14:50 חדד1988  4
חחח
18/04/2024   21:02 אריאל4821  3
איזה עצוב
18/04/2024   07:38 Mus1c  2
יש לזה תרופה? או משהו שעוזר?
17/04/2024   07:13 2שתים1  1
גם אני לא סובלת רעש..
אבל אני לא נראלי מיסיפונית.. או איך שכותבים את זה..
את כאילו בכלל לא יכולה לשמוע רעשים?
#תמונתהיום
#מיסופוניה